MUU MAA MANDARIINI

Muu maa mandariini –blogi on kuuden suomalaisen, mutta Suomesta pois muuttaneen naisen tarina. Lifestyle- ja matkailuaiheisessa blogissa pohditaan ajatuksia elämästä ja arjesta eri puolilla maapalloa sijaitsevissa kohteissa: Australiassa, Meksikossa, Kanadassa, Macaussa, Portugalissa ja Thaimaassa. Jaamme myös tietoa ja käytännön vinkkejä ulkomailla asumiseen ja matkailuun liittyen.

Meistä allekirjoittaneista löytyy lisätietoa sivun yläpalkista, kohdasta Kirjoittajatiimi. Meistä kaikista on myös pian tulossa pidemmät esittely- ja fiilistelypostaukset. Asuinpaikoistamme saatte lukea paljon lisää myös tulevissa postauksissa!

Nappaa seurantaan siis Instagramissa ja Facebookissa @muumaamandariini niin kuulet ensimmäisenä kun uusi postaus on ulkona! Jaamme myös Instagramissa paljon kaikkea ekstraa, mikä ei blogiin päädy. 😉

Sitten itse asiaan. Me kirjoittajat olemme siis ulkosuomalaisia eli ulkomailla asuvia suomalaisia. Mitä ulkosuomalaisuus merkitsee ja onko meitä maailmalla paljonkin?

Ulkosuomalainen on Kielitoimiston sanakirjan määritelmän mukaan vakituisesti Suomen ulkopuolella asuva suomalainen, joka on joko Suomen kansalainen tai suomalaista syntyperää. Suomalaistaustaisia ulkomaille muuttaneita on maailmalla yli 1,6 miljoonaa, joista ulkomailla asuvia Suomen kansalaisia on noin 300 000. Suurin osa ulkosuomalaisista on muuttanut Ruotsiin, Yhdysvaltoihin tai Kanadaan, mutta nykyään suuria suomalaisyhteisöjä löytyy myös muualta, kuten Espanjasta. ”Nykypäivänä ulkosuomalaisia yhdistävä piirre on lähinnä tietoisuus suomalaisesta taustasta ja juurista sekä pyrkimys suomalaisen identiteetin säilyttämiseen sekä tarve pitää yllä yhteyksiä Suomeen” (Sisäministeriö).

Meille ulkosuomalaisuus merkitsee juurikin suomalaista identiteettiä ja yhteyksiä Suomeen, sen kulttuuriin ja suomalaisiin, vaikka kotipaikkakuntamme muualla ovatkin. Saatamme esimerkiksi kaivata saunaa ja salmiakkia tai seurata maanmiesten ja -naistemme urheilumenestystä porukalla muiden suomalaisten kanssa.

Tänä päivänä myös ulkosuomalaisten yhteisöllisyys on saanut sosiaalisen median kautta nostetta ja somesta löytyykin paljon eri yhteisöjä ja tilejä reissuprofiilien ja -ryhmien lisäksi. Facebookista löytyy mm. Ulkosuomalaiset-ryhmä sekä lukuisia eri maiden ja alueiden ryhmiä kuten ”Suomalaiset Meksikossa” tai ”Katalonian suomalaiset”. Instagramissa ulkosuomalaisten tilejä on lukuisia ja myös yhteisölliset tilit ovat vallanneet sijaa, kuten @vainexpatjutut, jossa jaetaan tarinoita ja kuvia suomalaisten arjesta maailmalla. Ryhmissä suomalaisten yhteisöllisyys pääsee hyvin näkyviin ja sekä ulkosuomalaisten Facebook että Instagram -tilit kannattaa ottaa seuraukseen mikäli ulkomailla asuminen nyt tai tulevaisuudessa kiinnostaa.

Mitä haluaisit tietää meidän asuinpaikoista tai ulkomailla asumisesta? Kommentoi alle tai lähetä meille viesti Instagramissa @muumaamandariini niin me vastaamme teille viestillä tai blogin puolella uudessa postauksessa! <3

Tervetuloa mukaan!

<3: Jenna R., Johanna P., Oona, Vera, Johanna M. ja Jenna H.

4 comments

  1. Juulia

    Hei tämä kuulostaa loistavalta ja menee itsellä heti seurantaan! Eniten kiinnostaa näin ulkosuomalaisena ja seuraavaa ”kohdetta” miettiessä, millaisia töitä teette tai olette tehneet, varsinkin maissa, joissa kielenä on muu kuin englanti? Myös Australian kohdalla kiinnostaa käytännön asiat, viisumit ja muut, miten Australiassa asuminen suomalaisena käytännössä onnistuu? Ja totta kai päivittäiset tavat ja kulttuurien kohtaamiset ja erilaisuus kaikissa maissa!

    Vastaa

    1. muumandariini

      Moi Juulia, kiitos kommentista ja mahtavaa kuulla että meidän jutuille on tilausta! 🙂 Juuri tuon kaltaisista aiheista meitäkin kiinnostaa kirjoittaa, ja Australiassa asumisesta tuleekin juttua jo ensi viikolla! Laitetaan myös sun toive työaiheesta korvan taakse 🙂

      – Johanna M.

      Vastaa

  2. Pekka

    Hei, kiitos hienosta blogista. Taidan lueskella tätä fiilistelymielessä, eli mitä jos joskus uskaltaisinkin lähteä ulkomaille. Matkustelen kyllä mielelläni, ulkomaille muuttaminen ei vain ole vielä tuntunut omalta ajatukselta. Uskon jollain tasolla johdatukseen, eli jos jonkinlainen vahva signaali tulee eteen, että nyt tuonne, niin silloin kai sitä on toteltava 🙂 Millä perusteella blogistit muuten ovat tehneet valintansa?

    Vastaa

    1. muumandariini

      Hei Pekka ja kiitos kommentistasi! Mukava kuulla että olet tykännyt blogista, ehdottomasti mukaan vaan fiilistelemään 🙂 Itsekin uskon johdatukseen, joten eiköhän se signaali tai tunne tule vielä mikäli jokin kohde tuntuu omalta ja sinne haluaa muuttaa! Itse olin Meksikossa opiskelu vaihdossa AMK:ssa ja työharjoittelussa ja siinä samalla tuli matkailtua paljon ja luotua ystävyyssuhteita. Rakastuin tähän Sayulitan kylään jossa olin työharjoittelussa joten tiesin että joku päivä tänne on palattava. Asuin kuitenkin tässä välissä Lissabonissa ja tulin vasta muutama kuukausi sitten tänne uudelleen. Varovasti vastaan muiden puolesta, mutta Johanna M:llä on Portugalilainen mies jonka kanssa he muuttivat yhdessä Portugaliin ja töiden perässä Azoreille, Jenna R. lähti Australiaan ”Work and holiday” – viisumilla vuodeksi mutta rakastuikin sitten maahan ja päätti jäädä, Oona meni matkalle Kanadaan tapaamaan ystäväänsä mutta jäi sille tielleen, Jenna H. sai työpaikan Thaimaasta ja lähti kohti lämpöä ja Vera opiskelee Macaussa. Kaikista löytyy myös omat esittely postaukset ja lisää tietysti tulossa meistä kaikista, asuinpaikoistamme ja ulkosuomalaisuudesta ylipäätään. Mielenkiinnolla odotamme millaisia ajatuksia teissä lukijoissa herää! 🙂

      – Johanna P.

      Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *